Mandonguilles a la jardinera
Aquesta recepta de mandonguilles a la jardinera és un clàssic de la millor cuina casolana tradicional. Carn i verdures en un gran plat molt complet.
INGREDIENTS per a 4 persones
Per a les mandonguilles Per a la salsa
En aquesta recepta de mandonguilles a la jardinera es poden substituir els pèsols i verdures per un paquet de menestra o un mix de verdures congelades.
Per a les mandonguilles
- 1/4 kg de carn picada de porc
- 1/4 kg de carn picada de vedella
- Opcional: 50 g de cansalada de pernil o cansalada viada triturats o molt picats
- 3 cullerades de pa ratllat
- 3 cullerades de llet
- 1 gra d'all molt picadito
- Julivert picat
- Sal (una cucharadita),pebre molt i nou moscada
- Farina per a arrebossar les mandonguilles
- Opcional: 1 gemma per a lligar una mica el farciment
- 1 ceba mitjana
- 2 o 3 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- 200 gr pèsols
- 1 pastanaga
- Opcional: 1 pebrot verd o vermell
- Un got de brou de pollastre (pots fer-ho amb mitja pastilla de brou)
- 100 ml. de vi blanc
- Primer barregem molt bé tots els ingredients de les mandonguilles fins que quedi un conjunt molt pastat. Formem les mandonguilles i les passem per farina.
- Posem al foc una paella amb una mica d'oli i les anem fregint donant-los la volta perquè es daurin per igual.
- Retirem les mandonguilles quan estiguin daurades i en aquest mateix oli (retirem una mica si és massa) sofregim ceba, pebrot, pastanaga i all picats amb una fulla de llorer.
- Quan estiguin escalfats, tornem a posar les mandonguilles, afegim el vi i reduïm uns minuts. Incorporem aigua i salpebrem.
- Deixem uns 20 minutos (o alguna cosa més, depèn de la grandària de les mandonguilles) fins que estiguin fetes. Servim amb patates fregides o puré de patates.
En aquesta recepta de mandonguilles a la jardinera es poden substituir els pèsols i verdures per un paquet de menestra o un mix de verdures congelades.