Verdures saltades a l'estil Thai
La proporció i composició d'ingredients dependrà dels teus gustos, però és convenient que totes les verdures tinguin el mateix temps de cocció.
El wok és el recipient més adequat per a preparar unes verdures saltades, però igualment pots usar una paella antiadherent. Aquí tens molts consells sobre l'ús del wok.
El wok és el recipient més adequat per a preparar unes verdures saltades, però igualment pots usar una paella antiadherent. Aquí tens molts consells sobre l'ús del wok.
INGREDIENTS ELABORACIÓ de les verdures saltades estil thai
- Pebrot vermell
- Pebrot verd
- Carabasseta
- Pastanaga
- Ceba o ceba tendra tendra
- All picat
- Un toc de Gingebre en pols
- Opcional: Coriandre fresc
- Salsa de soia
- Suc de llima o llimona
- Oli
- Sal
- Tallem les verdures en una juliana gruixuda. És important que els trossos de verdura siguin de grandària regular perquè es facin per igual. Piquem fi els alls pelats.
- Posem al foc el wok (que és el recipient perfecte per a aquest plat) o la paella. Quan l'oli està calent saltem l'all i el deixem un minut, sense que arribi a prendre color.
- Incorporem la pastanaga, els dos tipus de pebrot, la carabasseta, la ceba i el gingebre i saltem a foc va venir donant-li moviment a la verdura amb una escumadora o movent la paella o wok.
- Quan les verdures estiguin tendres però al dente, afegim un bon doll de salsa de soia i saltem bé perquè la salsa arribi per igual a tots els ingredients.
- Retirem del foc, empolvorem per damunt una mica de coriandre fresc picat i, al moment de servir, acompanyem amb uns grillons de llima o llimona per a ruixar el plat amb unes gotes.
- Les verdures saltades a l'estil thai es poden barrejar amb uns fideus xinesos o una mica d'arròs blanc, i ja tens un plat complet.